2V- KAKKU:

20130831_205052M-normal.jpg

Pohja:

 

Perus kakkupohja suklaisena

 

Täyte 1:

 

Banaanivaahto:

 

banaania soseutettuna

kermavaahtoa

keltaista elintarvikeväriä

 

Täyte 2:

 

Suklaavaahto:

 

dumlesuklaalevy

vähän tummaa suklaata sulatettuna

tuorejuustoa

kermavaahtoa

vaniljakreemijauhetta

AUDIKAKKU:

20130830_110607%201M-normal.jpg

20130830_111510M-normal.jpg

20130830_110636M-normal.jpg

Tämä kakku sisältää saman täytteen kuin edellinen 2v kakku.

KINUSKIKAKKU:

2013-08-01%2018.12.38M-normal.jpg

ONNISTUIN! Nimittäin kinuskin teossa! Paljon olen lukenut/ kuullut, että kinuski täytyy tehdä juuri oikein onnistuakseen siinä. Sain vaihtoehtoja kolme: mansikka-, suklaa- ja kinuskikakku joista päätin ottaa riskin ja tehdä kinuskia, koska mansikkaa ja suklaata olen tehnyt erittäin paljon. Sisälle tein kinuskivaahtoa ja vadelmahilloa/ kokonaisia vadelmia. Senkin kanssa täytyi olla tarkkana, ettei tulisi liian makeaa, koska vadelmahillo itsestään on jo erittäin makea. Päälinen oli hieman vaikea, koska en tajunnut että levitys täytyy tehdä erittäin nopeasti, joten siksi hieman ilmakuplia. Ehkä ensi kerralla sekin onnistuu. Maku kuitenkin oli täydellinen, onneksi! 

Täyte:

 

Kinuski tehty 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria sekä jäähdytetty jääkaapissa yön yli ja seuraavana päivänä vaahdotettu kuohkeaksi johon lisätty 2dl kermavaahtoa.

 

Kakkupohjan päälle levitin ohuen kerroksen vadelmahilloa jonka päälle kinuskivaahto ja siihen upotin jäisiä vadelmia.

Kakun kasasin irtopohjavuokaan jonka ansioista kakku pysyy kasassa ja päälisestä saa tasaisemman.

 

Päälinen:

 

Kinuski: 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria

(tätä kinuskia keitetty selvästi vähemmän aikaa, jotta se ei kovetu levyksi kakun päälle! )

 

MINTTU-VALKOSUKLAAKAKKU:

995959_10201765071236537_329707370_n-nor

994250_10201765076516669_452775077_n-nor

Äitini syntymäpäiville tein sitten minttu-valkosuklaakakkua, joka osoittautui erittäin hyväksi makuideaksi. Ensin epäilin vähän minttua ettei tulisi hammastahnafiilistä, mutta sai suuret kehut ja varmasti tulee tehtyä toisenkin kerran!

5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa

piparminttuaromia oman maun mukaan
vihreää elintarvikeväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaa ja tuorejuusto. (Värjää halutessasi täytettä vihreällä elintarvikevärillä) 

MARJAKAKKU:

1004439_10201651492077129_252907090_n-no

Iskän 50v juhlia isolla porukalla juhlien, valmistin juhliin 3 täytekakkua ja 3 voileipäkakkua. Täytteen kehitin itse ja makuna oli metsämansikkainen täyte jossa päällä hedelmiä. Alkuideana oli tuoreita mansikoita, koska juhlat olivat heinäkuussa, mutta loppujen lopuksi halusinkin kokeilla eri hedelmiä siihen lisäksi.

VADELMA-SUKLAAKAKKU:

969194_10201365901177535_2066930665_n-no

Kerran sain pienen "haasteen" tehtäväkseni. Kahden voileipäkakun ja tämän täytekakun päälystyksen ja aikaa reilu tunnin verran. Ruusuja oli valmiina ja myös suklaata, joista sitten kehitin tämän idean. (voileipäkakut löytyvät omasta kategoriasta)

 

SUKLAA-BANAANIKAKKU:

247702_10201261734853442_328071351_n-nor

Pohja:

6 kananmunaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1dl maissitärkkelystä

2tl leivinjauhetta

4rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

 

Täyte:

2dl kuohukermaa

2rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2rkl sokeria

4 banaania

1rkl sitruunamehua

 

Kuorrutus:

1dl sokeria

2rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1/2 dl kahvia

1dl kuohukermaa

2 keltuaista

200g margariinia tai voita

 

koristeluun suklaata

 

- Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n 45min.

 

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi.

laita vaahtoa jokaiseen väliin ja vaahdon päälle banaaniviipaleita.

 

- Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Lisää lopuksi osa kuorrutteesta pursotinpussiin ja pursota koristeita kakun pinnalle. Vedä suklaalevystä lastuja kakun koristeeksi. Nosta kakku jääkaappiin.

 

HUOM! Itse lisäsin suklaakiisseliin lisäksi liivatteen joukkoon! Itse laitoin yhden liivatelevyn muutamaan ruokalusikalliseen veteen.

SYDÄNKAKKU:

1014398_10201794651616028_192692464_n-no

 

PÄÄSIÄISKAKKU:

488147_10200967850106507_1442506432_n-no

Pääsiäiseksi sain hyvän idean kakkuun http://www.kinuskikissa.fi sivulta ja tottakai sitä piti kokeilla itsekin. 

25V + 5V KAKKU: 

P1150580M-normal.jpg

Synttärit tulossa ja käsi paketissa ranneleikkauksen jälkeen. Olin juuri viikkoja ennen saanut käteni kipsiin joka pisti hieman haasteita työhön. Mutta kakkuhan oli tehtävä, näin päätti Henni 25v :) Vietämme syntymäpäiviä lapseni kanssa muutaman viikon erolla, joten tällä kertaa tein yhteisen kakun. Marsipaanin kaulinta kyynärpäävoimilla ja kakun päälle nostaminen olikin tässä haasteellisin tehtävä. Kaikki ruusut ovat myös tehty tuona aikana. Parempaakin olisi voinut tulla, mutta tässä tilanteessa olin tulokseeni tyytyväinen yön viimeisillä tunneilla, kun kakku lopulta valmistui :) Vastaus kuuluukin: kaikkeen pystyy kun tarpeeksi haluaa! 

SUKLAINEN MARIANNEKAKKU:

P1030840-normal.jpg

 

HELLO KITTY KAKKU:

420281_3321229957605_266135906_n-normal.

Tyttöni 4-vuotis syntymäpäivät tulossa, ja mikäs muukaan villitys menossa kuin Hello Kitty. Ja äitihän päättää toteuttaa lapsen haavetta kakussa. Mitä sitä ei rakkaan lapsen eteen tekisi, varsinkin kuin syntymäpäiviä juhlitaan kerran vuodessa ja lapsiakin vain yksi :) 

Tämä oli ensimmäinen marsipaani työni ja siitä lähti innostukseni. Olen aina tykännyt leipoa joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta tästä lähtien intoa on ollut paljon enemmän ja haaveilen joskus ihan jopa työn merkeissä... Ehkä se on kuitenkin vain harrastus :)

 

Täyte:

 

1 iso maustamaton tuorejuusto

1 1,5dl sokeria

1tl sokeria

2dl kermaa

n. 0,5-1dl kylmää kahvia

 

lisää sokerit tuorejuustoon ja sekoita hyvin (itse laitan monesti määrästä vain puolet) lisää sen jälkeen kahvia sen verrran, että seos ei ole vettä vaan hieman jämäkkää (tarvittaessa kahvia enemmän / vähemmän) ja laita jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen ja tarvittaessa vielä jääkaappiin hetkeksi.