KINUSKI-PUOLUKKAMUFFINSSIT:

 

20130909_133313M-normal.jpg

 

20130909_142611M-normal.jpg

 

20130909_130807M-normal.jpg

 

20130909_130413M-normal.jpg

valmis kinuski josta näkyy kinuskin "laatu" mistä valmistin. Eli kinuski oli kovempaa ja sitkeästi leikattavaa.

 

50 g margariinia
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
150 g puolukoita

Paisto uunissa 200 asteessa n. 20min

Valmistin kinuskin edellisenä päivänä jääkaappiin. Tein kinuskin vähän "kovemmaksi" eli keitin sitä pitkään, jotta se oli ihan "muovailtavissa".

sulata margariini. Sulata kinuskia hieman mikrossa ja vatkaa pehmeäksi (itse en käyttänyt vaahtoa, vaan kinuski oli ns "pieninä palasina"). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä muna-sokerivaahtoon puolet jauhoseoksesta, voisulasta ja maidosta, sekoita ja lisää loput. Lisää jäisiä puolukoita ja "kinuskipalaset" ja sekoita.

 

HASSELPÄHKINÄSUKLAA MUFFINSSIT:

 

 

20130822_153454M-normal.jpg

 

Näihin muffinsseihin tyhjensin taas kaapista loppujämiä, mitä sieltä sitten löytyikään.

 

200g voita

2dl sok.

3 munaa

3dl vehnäjauhoa

3rkl kaakaoj.

1tl leivinj.

0,5dl maitoa

3rkl nutellaa

3 riviä hasselpähkinäsuklaata

 

voi+sok. vaahdoksi -> munat sekaan ->  jauhot sekaisin ja voi-sokerivaahtoon -> maito -> lopuksi nutella ja sulatettu suklaa.

 

Taikina muffinssivuokiin (n. 19kpl) ja uuniin 200 astetta n.15min.

 

 

DAIMSUKLAISET "MUFFINSSIKAKUT":

 

20130818_211102M-normal.jpg

 

20130818_210000M-normal.jpg 

 

Toiselle työkaverille "synttärikakku" ja toiselle joka lopetti meillä työnteon. Pikainen väsäys iltavuoron jälkeen seuraavalle päivällle.

Pohja:

 

100g rasvaa

1,25dl sokeria

1 muna

1,5 dl vehnäj.

0,5tl leivinj.

1tl vanilj.sok.

1,5rkl kaakaoj.

0,25dl maitoa

8 palaa hasselpähkinäsuklaata

2rkl nutellaa

daimsuklaapalloja 1/2 pss

 

voi+sok. vaahto -> kuivat aineet + maito -> sulatettu suklaa ja daimpalloja

 

Laitoin taikinan 20cm silikoonivuokaan ja uuniin 200 asteeseen n .15min ja annoin jäähtyä.

(Taikina jäi keskeltä hieman raa'an oloiseksi, mutta kuitenkin suklainen eikä yhtään pahaksi vaan ehkä jopa paremmasi kun oli enemmänkin "suklaista". Itse tykkäsin tämänoloisesta versiosta enemmän, mutta jos haluaa täysin kypsän niin suosittelen uunia 175 asteeseen ja pidempää paistoaikaa. Ehkä jopa 20min.)

 

Tämän jälkeen leikkasin kakun 4 osaan (keskeltä halki ja puolikkaat palat vielä keskeltä) ja niistä isolla sydänmuotilla 4 sydänpalaa. Sitten kaksi sydäntä päällekäin ja ylijääneilä paloja lisäsin sydämien väliin jotta sain päälisen tasaisemmaksi kun oli keskeltä pehmeämpi ja "läsähtäneempi".  Päälle tein suklaatomusokeri kuorrutteen ja koristelin nonparelleilla ja kookoksella.

 

HUOM! taikinaan olisi voinut laittaa toisen munan joka olisi tehnyt taikinasta hieman kiinteämmän jopa. Tämä oli erittäin hajoava ja piti käsitellä nopeasti ja varovasti. Oli kuitenkin ensimmäinen kokeilu muffinssitaikinalla tehdä kakkuvuokaan :)

 

Koristeena pikeerisydän joka on värjätty pastavärillä ja sen päälle elintarvikekimalletta.

MAAPÄHKINÄ-MUFFINSSIT:

526805_10200967848946478_910767189_n-nor

http://www.kinuskikissa.fi sain erittäin hyvän idean muffinseihin :) 

MANSIKKA-SUKLAA-MUFFINSSIT

999377_10201651499837323_536724556_n-nor

Tässä mansikka-suklaamuffinssit. Ohjeen löysin http://www.kinuskikissa.fi ja muokkasin reseptiä jonkin verran itse. 5v tyttöni on sen verran innokas leipuri myös, joten annoin hänen koristella muffinseja.

MUFFINSSIT OMASTA PÄÄSTÄ:

61717_10201765200239762_2033694043_n-nor

66431_10201765202039807_1618675852_n-nor

Lauantaivuoro töissä ja kotimatkalla ajatus "voisin leipoa jotain pientä". Sunnuntaivuoroon töihin päätinkin sitten tehdä muffinsseja. Ne kun ovat helppo kuljettaa mukana ja ovat sopivia suupaloja takahuoneessa :) Mietin vain että mitä... Päädyin tyhjentämään kaikki "jämät kaapeista" niitä kun usein leipoessa jää. Eli suoraan sanottuna: kaappientyhjennysmuffinssit :) Perusohje esiin ja eikuin kippoon sekaisin kaikkea mahdollista mikä näyttäisi ehkä sinne sopivan. Tottakai taikinaa täytyi välistä maistella, ettei tule täysin mysteeriä. Otinkin samantien paperia ja kynää ja kirjoitin noin suurinpiirtein määriä ja mitä kaikkea sinne laitoin. Nämä muffinssit nimesinkin myös omalla nimellä Zaramuffinssit. Nimi tulee kuin arvata ehkä voi ;) Makuna hasselpähkinää, nutellaa, tummaa- ja vaaleaa suklaata. Päällä nougat täyte.

KOOKOS-SUKLAA-MUFFINSSIT:

20130802_194302-normal.jpg

20130816_170407-normal.jpg

Kookos, sitä joko inhoaa tai rakastaa... Itse tykkään siitä erittäin paljon ja yllätyksenä tuli myös, että lapsenikin tykkäsi näistä. Yleensä muffinsseja ja muita leivonnaisia tehdessäni ei hän niitä pahemmin syö, mutta nämä upposivat pieneenkin suuhun josta ihan yllätyin :) Kaapissa lojui kookospussi ja muffinsseja lupasin työkavereille tehdä (jälleen kerran) niin siitä idea tähän kertaan. Aiemmin en ollut kookosmuffinsseja tehnyt ja "haasteena" olikin etsiä hyvä resepti kaikkien tarjolla olevien seasta. Yksi sopivalta kuulostava löytyi, mutta muokkasin sitä erittäin paljon taas kerran. Alkuperäinen ei ollut yhtään suklainen joten sitä lisäsin jauheena sekä tumman sulkaan muodossa. Myös kookosta lisäsin ja rasvakin meni vaihtoon. Näistä tulikin heti suosikkejani ja kaikkein parasta, ERITTÄIN PEHMEITÄ ja suorastaan suussa sulavia :) Työpaikalla sainkin paljon kehuja mausta ja pehmeydestä (yleensä kun jäähtyneenä ovat jo hieman "kovempia"). En sitä ennen ollut edes maistanut näitä ja kun maistoin, en enää ihmetellyt.... :)

PERINTEISIÄ SUKLAAMUFFINSSEJA:

20130822_152132M-normal.jpg

Tässä ihan perinteisiä suklaamuffinsseja, joita ei yleensäkään tule tehtyä enää. Jopa ihan ulkonäön vuoksi ;) Teen mieluummin päälle aina jonkilaisen koristelujutun "cup cake" tyyliin :)

200g voita/ marg

2,5dl sokeria

3 munaa

3dl vehnäj.

1tl leivinjauhoa

3rkl kaakaoj.

0,5dl maito/ vesi/ kerma

 

voi-sokerivaahto johon yhdistetään munat ja kuivat aineet keskenään ja nekin joukkoon. Lopuksi neste lisätään nopeasti muihin aineisiin.

 

Paistetaan 200 asteessa n. 15 min.