APPLE PIE:

Desktop1M-normal.jpg

 

Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
150 g voi / marg.
½ dl vettä

 

Sekoita kuivat aineet ja paloittele voi/ marg. joukkoon. Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen. Taikina jääkaappiin noin 1-2h.

 

Täyte:
n. 1 kg omenoita
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
¾ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua

 

Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi ja lohkot n. kolmeen osaan. Sekoita omenoiden joukkoon loput aineet ja sekoita hyvin.

 

Voitele vuoka, kauli vuokaan vähän reilu puolet taikinasta niin, että vuoan reunoille asti tulee taikinaa. Kaada omenapalat päälle.

Kauli lopputaikina piirakan kokoiseksi ympyräksi ja nosta päälle. Leikkaa kuvioita veitsellä tai muotilla halutessasi. Muotilla leikatessa kannattaa ne tehdä ennen kuin nostaa taikinaa omenoiden päälle.

Voitele munalla ja laita uunin alatasolle 200 asteeseen n 1h. Kun piirakka on saanut hieman väriä, niin suojaa pinta leivinpaperilla.